Recepty Hlavní jídla Festivalové halušky s brynzou
Ingredience
700 g brambor
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
200 g brynzy
300 g slaniny
sůl
Popis

TIP: Vyzkoušejte také variantu s kysaným zelím.

Postup přípravy
1
Brambory oloupeme a nastrouháme je na nejjemnějším struhadle. Jemně nastrouhané brambory smícháme s hladkou a polohrubou moukou. Lehce osolíme a směs důkladně promícháme.
2
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou podle chuti osolíme. Jakmile začne voda vařit, přes sítko protlačíme halušky do vody a necháme je krátce povařit. Hotové halušky poznáme tak, že vyplavou na hladinu.
3
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozpálené pánvi.
4
Než se slanina usmaží, smícháme brynzu s haluškami. Nakonec přidáme hotovou slaninu a podáváme.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před týdnem
před 2 měsíci
před 2 měsíci