Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Festivalový langoš se sýrem

Ingredience

400 g hladké mouky
300 ml mléka
1 vejce
1 kostka čerstvého droždí
½ lžičky krystalového cukru
2 stroužky česneku
1 špetka soli
slunečnicový olej
kečup
eidam

Postup přípravy

1

Část mléka, asi 100 ml, lehce ohřejeme a smícháme s cukrem a droždím. Droždí pečlivě rozmícháme a připravený kvásek odložíme na teplé místo.

2

Hladkou mouku prosejeme, osolíme a nakonec smícháme s vajíčkem, zbytkem mléka a hotovým kváskem.

3

Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na 2 cm široký plát. Pomocí větší skleničky nebo hrnečku vykrojíme kolečka, které ještě necháme kynout alespoň 15 minut.

4

Rozehřejeme pánev s olejem a langoše z obou stran osmažíme pěkně dozlatova.

5

Hotové langoše lehce potřeme stroužkem česneku, pomažeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3