Festivalový langoš se sýrem k létu patří. Můžete si je vychutnat na oblíbeném festivalu ze stánku s rychlým občerstvením nebo vsadit na domácí výrobu.
400 g hladké mouky
300 ml mléka
1 vajíčko
1 kostka droždí
½ lžičky cukru
2 stroužky česneku
špetka soli
olej
kečup
eidam
Část mléka, asi 100 ml, lehce ohřejeme a smícháme s cukrem a droždím. Droždí pečlivě rozmícháme a připravený kvásek odložíme na teplé místo.
Hladkou mouku prosejeme, osolíme a nakonec smícháme s vajíčkem, zbytkem mléka a hotovým kváskem.
Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na 2 cm široký plát. Pomocí větší skleničky nebo hrnečku vykrojíme kolečka, které ještě necháme kynout alespoň 15 minut.
Rozehřejeme pánev s olejem a langoše z obou stran osmažíme pěkně dozlatova.
Hotové langoše lehce potřeme stroužkem česneku, pomažeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.