Recepty Hlavní jídla Ryby Filet z candáta s kmínovým máslem a staročeský bramborový salát

Ingredience

800 g filetů z candáta (nebo z kapra)
celý kmín
slunečnicový olej (na smažení)
100 g másla
Na bramborový salát
kg brambor (typu A)
1 cibule (větší)
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce řepkového oleje
1 špetka soli
1 špetka pepře

Popis

Tip: Do salátu můžete vmíchat i lžíci hořčice místo octa.

Postup přípravy

1

Nejdříve připravte bramborový salát: Brambory uvařte i se slupkou do měkka, asi 15 minut. Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka.

2

Brambory smíchejte s nadrobno nasekanou cibulí. Zalijte je octem, olejem a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte uležet.

3

Filety ryby očistěte, osolte, opepřete a zasypte kmínem.

4

Osmahněte je na oleji dozlatova, z každé strany asi 6 minut podle velikosti.

5

Změklé máslo utřete se solí a kmínem. Dejte ho vychladit, poté nakrájejte na plátky a servírujte s rybou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3