Recepty Hlavní jídla Ryby Filety z lososa grilované v papilotě, podávané se salátem NYC

Ingredience

Losos:
500 g lososových filetů (s kůží)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
2 stroužky česneku
2 lžíce čerstvého koriandru
1 citron
1 špetka soli
1 špetka pepře
Salát:
4 kukuřice
2 rajčata (velká)
1 červená cibule
2 avokáda
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce mátových listů (čerstvé nasekané)
1 lžička medu
1 stroužek česneku
1 špetka soli
2 limetkové šťávy
5 lžic čerstvého koriandru (nasekaného)
olivový olej (na potření kukuřice)
sůl (na kukuřici)

Postup přípravy

1

Kukuřici očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a 3 minuty ji z každé strany grilujeme, celkem tedy 12 minut. Potom ji necháme trochu vychladnout.

2

Lososa osušíme a z každé strany ho natřeme olivovým olejem. Poté ho osolíme a posypeme kořením.

3

V misce smícháme citrónovou šťávu, med, očistěný a nadrobno nakrájený česnek a čerstvý koriandr. Vzniklou směsí lososa potřeme. Zabalíme ho do papiloty a pečeme na rozpáleném grilu 15–20 minut.

4

Mezitím si připravíme salát. Grilovanou kukuřici ořežeme tak, abychom z ní dostali jednotlivá zrnka. Vložíme ji do misky. Přidáme nakrájenou a očištěnou cibuli, avokádo a rajčata. V další misce smícháme olivový olej, šťávu a kůru z limetek, sůl, med, prolisovaný česnek, koriandr a mátu. Zeleninu s kukuřicí polijeme dresinkem a pořádně promícháme.

5

Podáváme s grilovaným lososem.

TIP: Lososa podáváme s extra plátky čerstvého citronu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3