Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: K Fish and chips se hodí také dip. Zkuste třeba hořčično-majonézový: jednoduše smíchejte 4 lžíce majonézy se lžící plnotučné hořčice.
S přípravou brambor začneme asi 12 hodin předem. Aby byly hranolky pěkně křupavé, je nutné zbavit brambory škrobu. Nakrájíme je na hranolky a dáme louhovat do vody. Vodu jednou vyměníme - asi po 6 hodinách louhování.
Po 12 hodinách brambory propereme v čisté vodě, důkladně je osušíme a osolíme. Smažíme je na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Jakmile jsou hotové, vsypeme je do mísy vyložené papírovými utěrkami, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Připravíme si těstíčko na rybu. Hladkou mouku smícháme s pivem, práškem do pečiva, cukrem, vajíčkem a solí. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout.
Filety nakrájíme na větší kousky. Každý obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s hranolkami.