Recepty Hlavní jídla Ryby Fish and chips jak jej jedí Britové
Ingredience
4 filety tresky
100 g hladké mouky
7 lžic světlého piva
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky cukru
1 vajíčko
1 lžička soli
Na hranolky
1 kg brambor
olej
sůl
Popis

TIP: K Fish and chips se hodí také dip. Zkuste třeba hořčično-majonézový: jednoduše smíchejte 4 lžíce majonézy se lžící plnotučné hořčice.

Postup přípravy
1
S přípravou brambor začneme asi 12 hodin předem. Aby byly hranolky pěkně křupavé, je nutné zbavit brambory škrobu. Nakrájíme je na hranolky a dáme louhovat do vody. Vodu jednou vyměníme - asi po 6 hodinách louhování.
2
Po 12 hodinách brambory propereme v čisté vodě, důkladně je osušíme a osolíme. Smažíme je na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Jakmile jsou hotové, vsypeme je do mísy vyložené papírovými utěrkami, abychom se zbavili přebytečného oleje.
3
Připravíme si těstíčko na rybu. Hladkou mouku smícháme s pivem, práškem do pečiva, cukrem, vajíčkem a solí. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout.
4
Filety nakrájíme na větší kousky. Každý obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s hranolkami.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 22. 5. od 8:00 do 28. 5. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/13_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4