Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Napřed připravte těstíčko: Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl a žloutek. Dobře zamíchejte.
Přilijte mléko se 3 lžícemi vody. Míchejte, dokud není těstíčko hladké. Nechte jej asi 30 minut odležet.
Nakonec našlehejte bílek a lehce jej vmíchejte do těstíčka.
Oloupejte brambory, nakrájejte je na proužky se šířkou 1 cm a nechte namočené ve vodě.
Rozehřejte olej na 160 ˚C. Brambory vyjměte z vody, dobře osušte a vložte do oleje.
Jakmile jsou usmažené, nechte je osušit na papírovém ubrousku a posolte.
Rybu omyjte a usušte, pokapejte worcestrovou omáčkou a citronovou šťávou.
Rybu pak namáčejte po částech v těstíčku a smažte v oleji asi 4 až 5 minut do zlatohněda. Před podáváním osolte.
Francouzská omáčka: smíchejte zakysanou smetanu, kečup a chilli.
Majonézová omáčka: smíchejte majonézu, nasekané okurky a cibuli.