Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Hlavní jídla Ryby Fish and chips se třemi druhy omáček

Ingredience

200 g hladké mouky
1 lžíce krystalového cukru
4 lžíce světlého piva
1 špetka soli
2 vejce
6 lžic mléka
500 g brambor
slunečnicový olej (na smažení)
worcestrová omáčka
1 citron (jen šťáva)
600 g filetů z pražmy (bez kostí, nakrájené na porce)
Francouzská omáčka
1 kelímek zakysané smetany
3 lžíce kečupu
1 špetka drceného chilli
Majonézová omáčka
1 kelímek majonézy (malá)
5 kyselých okurek
1 cibule (malá)

Postup přípravy

1

Napřed připravte těstíčko: Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl a žloutek. Dobře zamíchejte.

2

Přilijte mléko se 3 lžícemi vody. Míchejte, dokud není těstíčko hladké. Nechte jej asi 30 minut odležet.

3

Nakonec našlehejte bílek a lehce jej vmíchejte do těstíčka.

4

Oloupejte brambory, nakrájejte je na proužky se šířkou 1 cm a nechte namočené ve vodě.

5

Rozehřejte olej na 160 ˚C. Brambory vyjměte z vody, dobře osušte a vložte do oleje.

6

Jakmile jsou usmažené, nechte je osušit na papírovém ubrousku a posolte.

7

Rybu omyjte a usušte, pokapejte worcestrovou omáčkou a citronovou šťávou.

8

Rybu pak namáčejte po částech v těstíčku a smažte v oleji asi 4 až 5 minut do zlatohněda. Před podáváním osolte.

9

Francouzská omáčka: smíchejte zakysanou smetanu, kečup a chilli.

10

Majonézová omáčka: smíchejte majonézu, nasekané okurky a cibuli.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2