Recepty Hlavní jídla Ryby Fish and chips se třemi druhy omáček

Ingredience

200 g hladké mouky
1 lžíce krystalového cukru
4 lžíce světlého piva
1 špetka soli
2 vejce
6 lžic mléka
500 g brambor
slunečnicový olej (na smažení)
worcestrová omáčka
1 citron (jen šťáva)
600 g filetů z pražmy (bez kostí, nakrájené na porce)
Francouzská omáčka
1 kelímek zakysané smetany
3 lžíce kečupu
1 špetka drceného chilli
Majonézová omáčka
1 kelímek majonézy (malá)
5 kyselých okurek
1 cibule (malá)

Postup přípravy

1

Napřed připravte těstíčko: Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl a žloutek. Dobře zamíchejte.

2

Přilijte mléko se 3 lžícemi vody. Míchejte, dokud není těstíčko hladké. Nechte jej asi 30 minut odležet.

3

Nakonec našlehejte bílek a lehce jej vmíchejte do těstíčka.

4

Oloupejte brambory, nakrájejte je na proužky se šířkou 1 cm a nechte namočené ve vodě.

5

Rozehřejte olej na 160 ˚C. Brambory vyjměte z vody, dobře osušte a vložte do oleje.

6

Jakmile jsou usmažené, nechte je osušit na papírovém ubrousku a posolte.

7

Rybu omyjte a usušte, pokapejte worcestrovou omáčkou a citronovou šťávou.

8

Rybu pak namáčejte po částech v těstíčku a smažte v oleji asi 4 až 5 minut do zlatohněda. Před podáváním osolte.

9

Francouzská omáčka: smíchejte zakysanou smetanu, kečup a chilli.

10

Majonézová omáčka: smíchejte majonézu, nasekané okurky a cibuli.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3