Recepty Hlavní jídla Ryby Fish and chips se třemi druhy omáček
Ingredience
200 g hladké mouky
1 lžíce cukru
4 lžíce piva
špetka soli
2 vejce
6 lžic mléka
500 g brambor
olej na smažení
600 g filé z bílé mořské ryby bez kostí, nakrájené na porce
worcestrová omáčka
citronová šťáva
Francouzská omáčka
1 zakysaná smetana
3 lžíce kečupu
špetka chilli
Majonézová omáčka
1 malá sklenička majonézy
5 nakládaných okurek
1 malá cibule
Postup přípravy
1
Napřed připravte těstíčko: Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl a žloutek. Dobře zamíchejte.
2
Přilijte mléko se 3 lžícemi vody. Míchejte, dokud není těstíčko hladké. Nechte jej asi 30 minut odležet.
3
Nakonec našlehejte bílek a lehce jej vmíchejte do těstíčka.
4
Oloupejte brambory, nakrájejte je na proužky se šířkou 1 cm a nechte namočené ve vodě.
5
Rozehřejte olej na 160 ˚C. Brambory vyjměte z vody, dobře osušte a vložte do oleje.
6
Jakmile jsou usmažené, nechte je osušit na papírovém ubrousku a posolte.
7
Rybu omyjte a usušte, pokapejte worcestrovou omáčkou a citronovou šťávou.
8
Rybu pak namáčejte po částech v těstíčku a smažte v oleji asi 4 až 5 minut do zlatohněda. Před podáváním osolte.
9
Francouzská omáčka: smíchejte zakysanou smetanu, kečup a chilli.
10
Majonézová omáčka: smíchejte majonézu, nasekané okurky a cibuli.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 22. 5. od 8:00 do 28. 5. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/13_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4