Recepty Hlavní jídla Ryby Fish and chips se třemi druhy omáček

Ingredience

200 g hladké mouky

1 lžíce cukru

4 lžíce piva

špetka soli

2 vejce

6 lžic mléka

500 g brambor

olej na smažení

600 g filé z bílé mořské ryby bez kostí, nakrájené na porce

worcestrová omáčka

citronová šťáva

Francouzská omáčka

1 zakysaná smetana

3 lžíce kečupu

špetka chilli

Majonézová omáčka

1 malá sklenička majonézy

5 nakládaných okurek

1 malá cibule

Postup přípravy

1

Napřed připravte těstíčko: Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl a žloutek. Dobře zamíchejte.

2

Přilijte mléko se 3 lžícemi vody. Míchejte, dokud není těstíčko hladké. Nechte jej asi 30 minut odležet.

3

Nakonec našlehejte bílek a lehce jej vmíchejte do těstíčka.

4

Oloupejte brambory, nakrájejte je na proužky se šířkou 1 cm a nechte namočené ve vodě.

5

Rozehřejte olej na 160 ˚C. Brambory vyjměte z vody, dobře osušte a vložte do oleje.

6

Jakmile jsou usmažené, nechte je osušit na papírovém ubrousku a posolte.

7

Rybu omyjte a usušte, pokapejte worcestrovou omáčkou a citronovou šťávou.

8

Rybu pak namáčejte po částech v těstíčku a smažte v oleji asi 4 až 5 minut do zlatohněda. Před podáváním osolte.

9

Francouzská omáčka: smíchejte zakysanou smetanu, kečup a chilli.

10

Majonézová omáčka: smíchejte majonézu, nasekané okurky a cibuli.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 21. 8. od 8:00 do 27. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/26_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4