Recepty Dezerty Pečené Fitness cheesecake z ovesných vloček

Ingredience

50 g ovesných vloček
1 lžíce proteinu
250 g plnotučného tvarohu
2 lžíce bílého jogurtu
vejce
med
voda (na zředění)
mandle

Popis

Věděli jste, že...?
Ačkoliv je cheesecake známý jako sladký desert, není nutné aby byl sladký. V některých zemích se podává pikantní cheesecake například k zeleninovým salátům..

V počátcích byl cheesecake pouze pečeným dezertem, v současné době existují i nepečené varianty. Cheesecake lze připravit podle původní receptury, tedy čistě sýrový, nebo v různých příchutích, jež bývají obohaceny i o třetí vrstvu: ovoce, čokoládu…

Postup přípravy

1

Začneme přípravou korpusu. Vločky smícháme s lžičkou proteinů a podle potřeby přidáme vodu, aby se hmota dala dobře namačkat na dno formy, poté hmotu do formy namačkáme.

2

Do misky vložíme tvaroh, jogurt, vajíčko a med podle chuti. Vše pečlivě zamícháme do hladka a směs nalijeme na připravený korpus.

3

Cheesecake dáme péct do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme asi 15 až 20 minut. Hotový cheesecake ozdobíme sekanými mandlemi.

TIP 1: Po upečení nechte důkladně vychladnout, ideálně dejte na pár hodin odležet do lednice. Cheesecake pak bude krásně pevný a chutnější.

TIP 2: Podávejte přelitý horkými malinami.

Pochutnali jste si? Inspirujte se dalšími zdravými recepty na pečené dezerty bez přidaného cukru

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3