Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Věděli jste, že...?
Ačkoliv je cheesecake známý jako sladký desert, není nutné aby byl sladký. V některých zemích se podává pikantní cheesecake například k zeleninovým salátům..
V počátcích byl cheesecake pouze pečeným dezertem, v současné době existují i nepečené varianty. Cheesecake lze připravit podle původní receptury, tedy čistě sýrový, nebo v různých příchutích, jež bývají obohaceny i o třetí vrstvu: ovoce, čokoládu…
Začneme přípravou korpusu. Vločky smícháme s lžičkou proteinů a podle potřeby přidáme vodu, aby se hmota dala dobře namačkat na dno formy, poté hmotu do formy namačkáme.
Do misky vložíme tvaroh, jogurt, vajíčko a med podle chuti. Vše pečlivě zamícháme do hladka a směs nalijeme na připravený korpus.
Cheesecake dáme péct do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme asi 15 až 20 minut. Hotový cheesecake ozdobíme sekanými mandlemi.
TIP 1: Po upečení nechte důkladně vychladnout, ideálně dejte na pár hodin odležet do lednice. Cheesecake pak bude krásně pevný a chutnější.
TIP 2: Podávejte přelitý horkými malinami.
Pochutnali jste si? Inspirujte se dalšími zdravými recepty na pečené dezerty bez přidaného cukru.