Fitness proteinový carrot cake

Ingredience

Korpus
200 g ovesných vloček
2 mrkve
mletý zázvor (nebo čerstvého zázvoru)
80 g proteinu (vanilkového)
2 vejce
40 g mandlí
mletá skořice
Náplň
1 kelímek plnotučného tvarohu
1 vanilkový lusk
med (podle chuti)

Postup přípravy

1

Vločky si rozmixujeme na mouku, přidáme jemně nastrouhané mrkve a zázvor, protein, skořici, žloutky a nasekané mandle (pár si necháme na ozdobu). Promícháme a přidáme vodu, aby vzniklo hustší těsto, na závěr jemně vmícháme sníh z bílků.

2

Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme 40 minut na 160 °C. Po upečení dáme vychladit.

3

Zatím co těsto chladne, připravíme náplň. Z vanilkového lusku vyškrábeme zrníčka, přidáme tvaroh a sladidlo. Pomalu přiléváme vodu (mléko) a metličkou mícháme dohladka.

4

Vychladlý korpus rozřízneme podélně, naplníme a potřeme tvarohovou směsí a ozdobíme mandličkami. Necháme ztuhnout v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3