Recepty Předkrmy Studené Focaccia s česnekem a olivami

Ingredience

500 g hladké mouky
380 ml vody
20 g čerstvého droždí
1 lžička krystalového cukru
140 g černých oliv
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce mořské soli
Podle potřeby
olivový olej
hrubá sůl

Postup přípravy

1

Vodu ohřejeme, aby byla vlažná, nesmí být však horká. Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí. Takto připravený kvásek necháme vzejít na teplém místě.

2

Mouku prosejeme, smícháme s olivovým olejem, mořskou solí a prolisovaným česnekem.

3

Do mouky zapracujeme vzniklý kvásek, vypracujeme hladké těsto, hněteme ho minimálně 10 minut, aby bylo opravdu pružné. Hotové těsto necháme kynout na teplém místě 50 minut.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a vypracujeme placky o šířce 2 cm, které položíme na plech s pečicím papírem. Ještě je necháme 15 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 220 °C.

5

Olivy zbavíme nálevu a nakrájíme je na plátky. Z větviček rozmarýnu otrháme snítky. Olivy i rozmarýn poklademe na těsto a vmáčkneme je do něj. Těsto posypeme hrubozrnnou solí, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3