Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Vodu ohřejeme, aby byla vlažná, nesmí být však horká. Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí. Takto připravený kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Mouku prosejeme, smícháme s olivovým olejem, mořskou solí a prolisovaným česnekem.
Do mouky zapracujeme vzniklý kvásek, vypracujeme hladké těsto, hněteme ho minimálně 10 minut, aby bylo opravdu pružné. Hotové těsto necháme kynout na teplém místě 50 minut.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a vypracujeme placky o šířce 2 cm, které položíme na plech s pečicím papírem. Ještě je necháme 15 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
Olivy zbavíme nálevu a nakrájíme je na plátky. Z větviček rozmarýnu otrháme snítky. Olivy i rozmarýn poklademe na těsto a vmáčkneme je do něj. Těsto posypeme hrubozrnnou solí, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby.