Recepty Předkrmy Studené Focaccia s česnekem a olivami
Ingredience
500 g hladké mouky
380 ml vody
20 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
140 g černých oliv
2 snítky rozmarýnu
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce mořské soli
Podle potřeby
olivový olej
hrubozrnná sůl
Postup přípravy
1
Vodu ohřejeme, aby byla vlažná, nesmí být však horká. Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí. Takto připravený kvásek necháme vzejít na teplém místě.
2
Mouku prosejeme, smícháme s olivovým olejem, mořskou solí a prolisovaným česnekem.
3
Do mouky zapracujeme vzniklý kvásek, vypracujeme hladké těsto, hněteme ho minimálně 10 minut, aby bylo opravdu pružné. Hotové těsto necháme kynout na teplém místě 50 minut.
4
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a vypracujeme placky o šířce 2 cm, které položíme na plech s pečicím papírem. Ještě je necháme 15 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
5
Olivy zbavíme nálevu a nakrájíme je na plátky. Z větviček rozmarýnu otrháme snítky. Olivy i rozmarýn poklademe na těsto a vmáčkneme je do něj. Těsto posypeme hrubozrnnou solí, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4