Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Listové těsto nám usnadní práci s přípravou croissantů. Můžete si jej koupit v kostce a rozválet válečkem nebo už koupit rovnou rozválené.
Plát těsta by měl být dostatečně tenký, ale ne příliš, aby se nám netrhal. Nejdříve jej nařízneme svisle přesně uprostřed a pak vodorovně, aby nám vzniklo několik stejných obdelníků.
Z každého obdélníku udělejte dva pravoúhlé trojúhelníky. Čokoládu nastrouháme na hrubo a položíme ji do středu trojúhelníků. Část kousků naplníme meruňkovým nebo jahodovým džemem.
Od širšího konce trojúhelníku začneme croissant smotáváte směrem ke špičce. Takto vytvoříme několik kousků croissantů a položíme je na pečící papír.
Každý croissant pomažeme vajíčkem, posypeme sezamem a dáme je péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 180 °C.
Hotové croissanty necháme vychladnot a podáváme s čerstvým ovocem nebo je pomažeme máslem.