Recepty Dezerty Francouzská snídaně: čerstvé domácí croissanty
Ingredience
1 balení listového těsta
1 tabulka hořké čokolády
1 vajíčko
lžíce sezamu na posypání
kousek másla
čerstvé ovoce
jahodový džem
meruňkový džem
Postup přípravy
1
Listové těsto nám usnadní práci s přípravou croissantů. Můžete si jej koupit v kostce a rozválet válečkem nebo už koupit rovnou rozválené.
2
Plát těsta by měl být dostatečně tenký, ale ne příliš, aby se nám netrhal. Nejdříve jej nařízneme svisle přesně uprostřed a pak vodorovně, aby nám vzniklo několik stejných obdelníků.
3
Z každého obdélníku udělejte dva pravoúhlé trojúhelníky. Čokoládu nastrouháme na hrubo a položíme ji do středu trojúhelníků. Část kousků naplníme meruňkovým nebo jahodovým džemem.
4
Od širšího konce trojúhelníku začneme croissant smotáváte směrem ke špičce. Takto vytvoříme několik kousků croissantů a položíme je na pečící papír.
5
Každý croissant pomažeme vajíčkem, posypeme sezamem a dáme je péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 180 °C.
6
Hotové croissanty necháme vychladnot a podáváme s čerstvým ovocem nebo je pomažeme máslem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
30 min.
Hlavní jídla