Recepty Hlavní jídla S masem Francouzské brambory

Ingredience

600 g brambor (typu A)
300 g uzené krkovice
1 cibule
2 lžíce řepkového oleje
200 g mraženého zeleného hrášku
4 kyselé okurky
2 vejce
150 ml smetany na vaření
80 g eidamu
1 špetka soli
1 špetka pepře
máslo (na pečící formu)
strouhanka (na pečící formu)

Postup přípravy

1

Brambory uvařte ve slupce, slijte a nechte vychladnout.

2

Na oleji mezitím orestujte cibuli nakrájenou na kolečka.

3

Přimíchejte uzené maso nakrájené na menší kousky, hrášek a krátce orestujte.

4

Pečicí formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.

5

Brambory i se slupkou nakrájejte na kolečka.

6

Do formy naskládejte spodní patro brambor, na ně vložte uzené maso s hráškem a cibulí. Dochuťte solí a pepřem,

7

Tyto vrstvy opakujte, dokud neskončíte s bramborami nahoře.

8

Do mísy nastrouhejte sýr, vmíchejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Touto směsí zalijte brambory ve formě.

9

Francouzské brambory pečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C, asi 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3