Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Francouzské toasty s jablky

Ingredience

2 jablka
2 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½ lžičky mleté skořice
60 ml vody
2 vejce
50 ml mléka
½ lžičky vanilkového cukru
3 bagety (menší)
1 citron (jen šťáva)
zakysaná smetana

Postup přípravy

1

Jablka nakrájíme na tenké plátky a zbavíme jadérek. Vložíme je spolu s máslem do kastrolu, pak přidáme třtinový cukr, skořici a vodu. Na malém ohni vaříme přibližně 10 minut, dokud jablka nezměknou a směs nezkaramelizuje.

2

Odložíme z plotýnky a pokapeme citronovou šťávou.

3

V hlubokém talíři rozšleháme vajíčka, mléko a vanilkový cukr. Plátky bagety obalíme ve vajíčkách z obou stran a necháme 4-5 minut ležet. Mezitím v pánvičce necháme rozpustit máslo a bagetu z obou stran dozlatova opečeme. Podáváme spolu s jablky, karamelem a lžičkou zakysané smetany.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3