Recepty Hlavní jídla Ryby Fritované krevety na chilli neboli krevetová masala

Ingredience

1 hrnek krevet
2 cibule
2 chilli papričky (zelené)
zázvorová pasta
rajčatové pyré (ze sušených rajčat)
1 špetka čerstvého koriandru
1 čajová lžička krystalového cukru
sůl
bílý vinný ocet (na dochucení)
Použijte hotovou omáčku
Tikka Masala omáčka

Postup přípravy

1

Zahřejte olej na pánvi, přidejte nakrájenou cibulku a za občasného míchání ji orestujte dohněda. Jakmile je cibulka osmahlá dohněda, přidejte rajčatovou pastu.

2

Nakrájejte zelené chilli papričky a nasypte je na pánev.

3

Přidejte dvě lžíce masaly; zbytek můžete uchovat v lednici k pozdějšímu použití.

4

Masalu je nutné několik minut povařit. Poté přidejte čajovou lžičku cukru a dobře promíchejte.

5

Do masaly přidejte krevety a nechte je povařit doměkka. Dosolte dle chuti.

6

Přidejte trochu octa a hotový pokrm ozdobte nasekaným koriandrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3