Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Jako galleta se označují francouzské koláče, které jsou placaté a křehké. Náplně pro ně mohou být různé, ale většinou je jejich hlavní přísadou bobulovité ovoce. Vyzkoušejte upéct něco nového a staňte se fanouškem gallety s lesní směsí a medem. tescorecep
V míse si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme po kostičkách másla a snažíme se prsty udělat drobenku. Vejce rozšleháme s mlékem a přidáme k směsi. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut odležet do ledničky.
Lesní směs necháme povolit a smícháme s cukrem a medem. V případě potřeby ještě dosladíme, pokud nám chuť ještě nevyhovuje. Nakonec vmícháme mouku se solí.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Těsto vyndáme z lednice a necháme ještě pár minut povolit. Potom ho vyválíme v placku. Směs z lesního ovoce rozprostřeme jen do středu placky - po stranách bychom měli mít ještě 4 cm volné bez náplně. Nepokryté těsto přehneme přes náplň a přetřeme rozkvedlanými vejci.
Koláč dáme do trouby na 45 minut. Po upečení ho ještě poprášíme moučkovým cukrem.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.