Recepty Dezerty Nepečené Gelato alla vaniglia (Domácí vanilková zmrzlina)

Ingredience

500 ml mléka
1 vanilkový lusk (celý)
80 g krystalového cukru
3 vejce (jen žloutky)

Popis

TIP 1: Zmrzlý krém můžeme rozmixovat mixérem, já to totiž dělala všechno komplet ručně a tu dřinu nikomu nedoporučuju.

TIP 2: Do mléka a smetany můžeme přidat ještě trochu citrónové kůry. Někdo přidává i vanilkový cukr a někdo smetanu přidává až úplně nakonec, samozřejmě už ve formě šlehačky.

Postup přípravy

1

Nalijeme do hrnce mléko, vanilku (tu rozkrojíme na délku) a smetanu a za postupného míchání přivedeme k varu a hned poté dáme stranou.

2

Stranou smícháme cukr a žloutky, dokud nám nevznikne hustý krém

3

Ten dáme v hrnci na plotnu a postupně do něj přidáváme mléko se smetanou (vanilku vyndáme) dokud směs nezhoustne.

4

Následně ji nalijeme do formy na zmrzlinu a dáme do mrazáku.

5

Každých pár hodin krém promícháváme, dokud nevznikne klasická zmrzlina.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3