Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Nepečené Gelato alla vaniglia (Domácí vanilková zmrzlina)

Ingredience

500 ml mléka
1 vanilkový lusk (celý)
80 g krystalového cukru
3 vejce (jen žloutky)

Popis

TIP 1: Zmrzlý krém můžeme rozmixovat mixérem, já to totiž dělala všechno komplet ručně a tu dřinu nikomu nedoporučuju.

TIP 2: Do mléka a smetany můžeme přidat ještě trochu citrónové kůry. Někdo přidává i vanilkový cukr a někdo smetanu přidává až úplně nakonec, samozřejmě už ve formě šlehačky.

Postup přípravy

1

Nalijeme do hrnce mléko, vanilku (tu rozkrojíme na délku) a smetanu a za postupného míchání přivedeme k varu a hned poté dáme stranou.

2

Stranou smícháme cukr a žloutky, dokud nám nevznikne hustý krém

3

Ten dáme v hrnci na plotnu a postupně do něj přidáváme mléko se smetanou (vanilku vyndáme) dokud směs nezhoustne.

4

Následně ji nalijeme do formy na zmrzlinu a dáme do mrazáku.

5

Každých pár hodin krém promícháváme, dokud nevznikne klasická zmrzlina.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
32h 23m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
32h 23m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
1 / 2