S domácími gnocci bez lepku zazáříte i před největšími kritiky.
600 g moučnatých brambor
150 g univerzální bezlepkové mouky
2 žloutky
špetka soli
špetka pepře
3 svazky čerstvé bazalky
50 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
špetka soli
Nejdříve oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je necháme zchladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory smícháme s moukou, žloutky, solí a špetkou pepře. Získáme nelepivé těsto, ze kterého vytvoříme válečky a rozkrájíme na kousky. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme. Gnocchi vaříme 3 – 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Poté slejeme.
Mezitím připravíme pesto. Nejdříve opražíme piniové oříšky nasucho na pánvi. Bazalkové listy vložíme do hmoždíře a třeme se solí a česnekem. Přidáme opražené pinie a třeme. V průběhu postupně přidáváme olivový olej. Pokud nemáme hmoždíř, všechny suroviny rozmixujeme v mixéru.
Nakonec do uvařených horkých gnocchi vmícháme bazalkové pesto a ihned podáváme.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.