Recepty Hlavní jídla Těstoviny Gnocchi s omáčkou quattro formaggi a čerstvou bazalkou

Ingredience

500 g bramborových noků
125 g gorgonzoly
100 g mozzarelly
100 g ementálu
70 g strouhaného parmazánu
½ bílé cibule
5 čerstvých bazalek
150 ml smetany na vaření
extra panenský olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Sýry můžeme obměňovat dle chuti!

Postup přípravy

1

1/2 bílé cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

2

Připravíme si gorgonzolu, mozzarellu bez nálevu, ementál a strouhaný parmazán. Sýry překrájíme na menší kousky.

3

Na pánvi si rozehřejeme extra panenský olivový olej, nakrájenou cibulku asi minutu zarestujeme. Poté přilijeme 150 ml smetany na vaření, přidáme připravené sýry, opepříme a povaříme.

4

Vroucí vodu důkladně osolíme a gnocchi uvaříme podle návodu.

5

Připravíme si asi 5 bazalkových lístků, nakrájíme je na tenké proužky a těsně před podáváním je vmícháme do omáčky.

6

Gnocchi servírujeme s omáčkou a zdobíme čerstvou bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3