Ingredience

1 hlávka bílého zelí
500 g mletého vepřového masa
300 g rýže
3 ks cibule
1 l rajčatové omáčky
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Hlávku zelí opereme, povaříme ve vodě, aby listy změkly. Jednotlivé listy oddělíme, silná žebra seřízneme nožem. Rýži uvaříme podle návodu. Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme rýži, sůl, pepř.

2

Na každý list rozložíme rovnoměrně masovou směs, ale neklademe ji těsně ke krajům. Listy zabalíme a srovnáme do pekáče, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem nebo rajčatovou šťávou.

3

Vložíme do trouby a 3/4 hodiny pečeme zakryté pokličkou nebo alobalem. Podáváme s pečivem jako samostatné jídlo .

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3