Ingredience

1 zelí (hlava)

500 g maso (mleté)

300 g rýže

3 ks cibule

1 l rajská omáčka

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Hlávku zelí opereme, povaříme ve vodě, aby listy změkly. Jednotlivé listy oddělíme, silná žebra seřízneme nožem. Rýži uvaříme podle návodu. Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme rýži, sůl, pepř.

2

Na každý list rozložíme rovnoměrně masovou směs, ale neklademe ji těsně ke krajům. Listy zabalíme a srovnáme do pekáče, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem nebo rajčatovou šťávou.

3

Vložíme do trouby a 3/4 hodiny pečeme zakryté pokličkou nebo alobalem. Podáváme s pečivem jako samostatné jídlo .

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4