Recepty Předkrmy Studené Gravlax s barevným pepřem a koprem

Ingredience

500 g lososových filetů
100 g soli
200 g krupicového cukru
1 svazek kopru
2 lžíce vodky
1 lžíce barevného pepře (celého)

Popis

TIP: Ke gravlaxu se skvěle hodí hořčičná omáčka, kterou připravíte z různých druhů hořčice, oleje a vinného octa.

Postup přípravy

1

Filety očistíme a zbavíme případných kostí. Do misky vsypeme cukr, sůl a pepř. Přidáme kopr a vše důkladně promícháme.

2

Filety lososa potřeme alkoholem a posypeme směsí z koření, kopru, soli a cukru. Mísu obalíme potravinářskou fólií a dáme do lednice. Lososa marinujeme tři dny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3