Recepty Předkrmy Teplé Zapečený chléb s grilovacím sýrem a slaninou marinovanou v brusinkové omáčce

Ingredience

1 sýr Gazdovský polooštiepok (Tesco Grill Master XXL pološtiepok na gril s brusinkovou omáčkou)
4 krajíce chleba
4 lžičky másla
4 plátky anglické slaniny
1 špetka pepře
1 špetka soli

Popis

TIP 1: Pět minut, tři ingredience a sladké (nejen) na horké letní dny. Připravte si melounové kostky v čokoládě a mlsejte zdravě. 

TIP 2: Dochází vám nápady na pohoštění pro návštěvu? Upečte špaldové pizza šneky, kterými se zavděčíte úplně všem. 

Postup přípravy

1

Gril rozpalte na střední teplotu.

2

Na hliníkový grilovací tácek rozložte plátky slaniny a z každé strany je potřete brusinkovou omáčkou. Slaninu grilujte zhruba 7–10 minut, poté ji otočte a grilujte ještě další 3 minuty.

3

Zatímco se slanina griluje, pusťte se do přípravy chleba. Z obou stran namažte krajíce máslem. Oštiepok nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete. Sýr rovnoměrně rozdělte na oba krajíce chleba, přidejte slaninu a přiklopte k sobě.

4

Takto nachystané sendviče dejte na gril a z obou stran je grilujte zhruba 3 minuty. Před podáváním chleba rozřízněte napůl.

Věděli jste, že...?
Chcete zapečený chleba posunout na vyšší level? Přidejte do něj pastrami nebo trhané vepřové maso. Experimentovat můžete také s nejrůznějšími dipy, které dáte dovnitř sendviče.

Tento recept je skvělý tip na to, jak zužitkovat pár dní starý chleba, který by jinak skončil v koši. Díky grilování získá znovu skvělou chuť a bude příjemně křupavý.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3