Recepty Hlavní jídla Grilovaná hovězí roštěná se salsou verde
Ingredience
4 plátky hovězí roštěné (každý asi 200 g)
4 stroužky česneku
6 velkých nakládaných kapar
1 lžíce hrubozrnné hořčice
400 ml extra panenského olivového oleje
čerstvá plocholistá petrželka
čerstvá bazalka
1 citron
sůl
hrubá mořská sůl
pepř
Popis

Tip: Pikantnější chuť dodají zelené chilli papričky.

Postup přípravy
1
Hovězí roštěnou osolte hrubou mořskou solí a opepřete.
2
Maso z každé strany ogrilujte dozlatova. Měly by stačit 4 + 4 minuty, pro propečenější kusy grilujte 6 + 6 minut.
3
Připravte salsu verde: Česnek a kapary nasekejte nadrobno, v misce k nim přidejte hořčici, olej, běžnou sůl a pepř. Promíchejte.
4
Nakonec přidejte nasekanou petrželku a bazalku.
5
Salsu dochuťte citronovou šťávou a potřete jí ogrilovanou roštěnou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept