Recepty Hlavní jídla Grilovaná kachní prsa v medu s celerovým salátem
Ingredience
4 kachní prsa
3 jablka
2 chilli papričky
100 ml extra panenského olivového oleje
100 ml sójové omáčky
2 lžíce medu
1 citron
Na salát
1 celer s natí
1 jablko
250 ml majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
plocholistá petržel
1 citron
sůl
pepř
Postup přípravy
1
Očištěná kachní prsa nařízněte do tvaru kapsy.
2
Naplňte je plátky z části jablek a jednou jemně nasekanou chilli papričkou.
3
Takto naplněné kapsy zašijte špízovými jehličkami, nebo svažte provázkem.
4
Na potírání si připravte marinádu z olivového oleje, sójové omáčky, medu, druhé nasekané chilli papričky, citronové kůry, soli a pepře.
5
Kachní kapsy potřete marinádou a grilujte je ze všech stran dozlatova. Asi 20 až 30 minut podle velikosti. Během grilování maso potírejte marinádou.
6
Zbylé plátky jablek pokapejte citronovou šťávou a za občasného potírání marinádou je grilujte dozlatova.
7
Připravte salát: Očištěný celer a jablka nakrájejte na nudličky. Promíchejte je s majonézou a hořčicí.
8
Přidejte nadrobno nasekanou plocholistou petržel a dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.
9
Salát podávejte se masem a grilovanými jablky.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
30 min.
Dětská jídla