Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná kuřecí prsa s jogurtovým dipem

Ingredience

4 kuřecí prsa
Medová marináda
1 lžíce medu
1 lžička tymiánu
1 lžička sušené bazalky
olivový olej
mletý černý pepř
sůl
Jogurtový dip
1 kelímek nízkotučneho bílého jogurtu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 stroužek česneku
pažitka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa očistíme a každé prso rozřízneme na dva tenčí plátky.

2

V misce smícháme olivový olej, tymián, bazalku, med a podle chuti přidáme sůl i pepř. Do marinády naložíme kuřecí prsa na dvě hodiny.

3

Mezitím si nachystáme jogurtový dip. V misce smícháme nízkotučný jogurtu s hořčicí. Dip ochutíme lisovaným česnekem, na drobno nakrájenou pažitkou, solí i pepřem. Dip uložíme do ledničky.

4

Kuřecí maso před grilováním utřeme od marinády, aby nekapala do grilu. Maso grilujeme asi 5 minut z každé strany a během grilování maso potíráme marinádou.

5

Hotové kuřecí maso podáváme s jogurtovým dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3