Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná panenka s fenyklem a rukolou

Ingredience

460 g vepřové panenky

olivový olej

1 balíček rukoly

2 zelená jablka

1 fenykl

4 lžíce slunečnicových semínek

sůl

pepř

Na zálivku

1 limetka – šťáva

1 lžíce medu

4 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

Popis

Salát můžete podávat také s grilovanou rybou nebo s tofu.

Postup přípravy

1

Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky.

2

Osolte je, opepřete, lehce potřete olejem a z každé strany asi 6 minut grilujte.

3

Rukolu properte a zbavte vody.

4

Z jablek vykrojte jádřince a nakrájejte je na nudličky nebo na plátky.

5

Fenykl očistěte a nakrájejte na velmi jemné plátky či nudličky.

6

Rukolu smíchejte s jablky a fenyklem.

7

Připravte zálivku z limetkové šťávy, medu a olivového oleje. Osolte ji a opepřete.

8

Přidejte vepřovou panenku, posypte semínky a zakapejte zálivkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4