Recepty Hlavní jídla Grilovaná panenka s fenyklem a rukolou
Ingredience
460 g vepřové panenky
olivový olej
1 balíček rukoly
2 zelená jablka
1 fenykl
4 lžíce slunečnicových semínek
sůl
pepř
Na zálivku
1 limetka – šťáva
1 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Popis

Salát můžete podávat také s grilovanou rybou nebo s tofu.

Postup přípravy
1
Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky.
2
Osolte je, opepřete, lehce potřete olejem a z každé strany asi 6 minut grilujte.
3
Rukolu properte a zbavte vody.
4
Z jablek vykrojte jádřince a nakrájejte je na nudličky nebo na plátky.
5
Fenykl očistěte a nakrájejte na velmi jemné plátky či nudličky.
6
Rukolu smíchejte s jablky a fenyklem.
7
Připravte zálivku z limetkové šťávy, medu a olivového oleje. Osolte ji a opepřete.
8
Přidejte vepřovou panenku, posypte semínky a zakapejte zálivkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept