Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Před přípravou polenty čtěte návod na obale, její příprava se může lišit.
Den předem si připravíme rajčatovou salsu. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata opláchneme a necháme okapat.
V misce smícháme rajčatové pyré, hořčici, ocet, cukr, sojovou a worchesterovou omáčku. Podle chuti osolíme a opepříme.
Rajčata nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajčata smícháme s cibulí a ochucenou rajčatovou šťávou. Salsu uložíme přes noc do lednice, aby se všechny chutě propojily.
Do hrnce nalijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Do vývaru nasypeme polentu a vaříme ji 3 minuty.
Do hotové polenty vmícháme olivový olej, ochutíme ji lisovaným česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Z polenty vytvarujeme 1 cm vysoké placky.
Připravíme si grilovací pánev a polentu grilujeme z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty na každé straně.
Grilovanou polentu podáváme s rajčatovou salsou.