Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Grilovaná polenta s rajčatovou salsou

Ingredience

50 ml zeleninového bujónu
130 g kukuřičné polenty
4 lžíce olivového oleje
1 špetka muškátového oříšku
1 stroužek česneku
mletý černý pepř
sůl
Rajčatová salsa
8 rajčat
2 cibule
4 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce balzamikového octa
2 lžičky moučkového cukru
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky worcestrové omáčky
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP: Před přípravou polenty čtěte návod na obale, její příprava se může lišit.

Postup přípravy

1

Den předem si připravíme rajčatovou salsu. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata opláchneme a necháme okapat.

2

V misce smícháme rajčatové pyré, hořčici, ocet, cukr, sojovou a worchesterovou omáčku. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Rajčata nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajčata smícháme s cibulí a ochucenou rajčatovou šťávou. Salsu uložíme přes noc do lednice, aby se všechny chutě propojily.

4

Do hrnce nalijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Do vývaru nasypeme polentu a vaříme ji 3 minuty.

5

Do hotové polenty vmícháme olivový olej, ochutíme ji lisovaným česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Z polenty vytvarujeme 1 cm vysoké placky.

6

Připravíme si grilovací pánev a polentu grilujeme z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty na každé straně.

7

Grilovanou polentu podáváme s rajčatovou salsou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3