Recepty Hlavní jídla Grilovaná polenta s rajčatovou salsou
Ingredience
50 ml zeleninového vývaru
130 g instantní polenty
4 lžíce olivového oleje
špetka muškátového oříšku
1 stroužek česneku
pepř
sůl
Rajčatová salsa
8 rajčat
2 cibule
4 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce hořčice
3 lžíce balsamicového octu
2 lžičky moučkového cukru
2 lžičky sojové omáčky
2 lžičky worchesterové omáčky
pepř
sůl
Popis

TIP: Před přípravou polenty čtěte návod na obale, její příprava se může lišit.

Postup přípravy
1
Den předem si připravíme rajčatovou salsu. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata opláchneme a necháme okapat.
2
V misce smícháme rajčatové pyré, hořčici, ocet, cukr, sojovou a worchesterovou omáčku. Podle chuti osolíme a opepříme.
3
Rajčata nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajčata smícháme s cibulí a ochucenou rajčatovou šťávou. Salsu uložíme přes noc do lednice, aby se všechny chutě propojily.
4
Do hrnce nalijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Do vývaru nasypeme polentu a vaříme ji 3 minuty.
5
Do hotové polenty vmícháme olivový olej, ochutíme ji lisovaným česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Z polenty vytvarujeme 1 cm vysoké placky.
6
Připravíme si grilovací pánev a polentu grilujeme z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty na každé straně.
7
Grilovanou polentu podáváme s rajčatovou salsou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 3 měsíci
před 3 měsíci
10 min.
Dezerty