Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná svíčková s mangovou salsou

Ingredience

1 kg hovězí svíčkové
100 ml extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
Na salsu
2 manga
1 červená cibule
1 šalotka
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
mátové listy
čerstvý koriandr
1 limetka
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Vyzkoušejte nahradit mango ananasem.

Postup přípravy

1

Hovězí svíčkovou osolte, opepřete a potřete olivovým olejem smíchaným s jedním rozetřeným stroužkem česneku. Nechte 10 minut odležet.

2

Svíčkovou pomalu grilujte, asi 25 minut. Tu a tam ji potírejte zbylou olejovou směsí.

3

Mezitím připravte mangovou salsu: Manga oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na centimetrové kostičky.

4

Promíchejte je s nadrobno nakrájenými cibulemi a dvěma utřenými stroužky česneku.

5

Přidejte nasekanou chilli papričku, mátu a koriandr. Zalijte šťávou z limetky a ochuťte pepřem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

6

Hotovou svíčkovou nakrájejte na plátky a podávejte se salsou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3