Recepty Hlavní jídla Grilovaná svíčková s mangovou salsou
Ingredience
1 kg hovězí svíčkové
100 ml extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
Na salsu
2 manga
1 červená cibule
1 šalotka
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
čerstvá máta
čerstvý koriandr
1 limetka
sůl
pepř
Popis

Tip: Vyzkoušejte nahradit mango ananasem.

Postup přípravy
1
Hovězí svíčkovou osolte, opepřete a potřete olivovým olejem smíchaným s jedním rozetřeným stroužkem česneku. Nechte 10 minut odležet.
2
Svíčkovou pomalu grilujte, asi 25 minut. Tu a tam ji potírejte zbylou olejovou směsí.
3
Mezitím připravte mangovou salsu: Manga oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na centimetrové kostičky.
4
Promíchejte je s nadrobno nakrájenými cibulemi a dvěma utřenými stroužky česneku.
5
Přidejte nasekanou chilli papričku, mátu a koriandr. Zalijte šťávou z limetky a ochuťte pepřem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.
6
Hotovou svíčkovou nakrájejte na plátky a podávejte se salsou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
15 min.
Dezerty