Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaná treska s pomerančovo-mátovou salsou

Ingredience

800 g treskových filetů
hladká mouka (na obalení)
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
Na salsu
4 pomeranče
3 jarní cibule
1 svazek mátových listů
1 lžíce olivového oleje
1 citron

Popis

TIP: Zkuste do salsy přidat chilli papričky.

Postup přípravy

1

Filet tresky rozdělte na 4 díly.

2

Osolte je, opepřete je a zlehka obalte v hladké mouce.

3

Tál potřete olivovým olejem a kusy ryby na něm grilujte z obou stran dozlatova, celkem asi 8 minut.

4

Mezitím připravte salsu: Smíchejte nakrájené kousky oloupaného pomeranče, nasekané jarní cibulky a mátu.

5

Zakápněte 1 lžící olivového oleje a šťávou z citronu.

6

Ogrilovanou rybu podávejte se salsou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3