Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná žebra s anýzovo-česnekovou marinádou

Ingredience

1 kg hovězích žeber (8 kusů)
1 cibule
4 kuličky celého nového koření
2 bobkové listy
250 ml extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku
1 lžička badyánu
1 lžíce medu
1 limetka
500 g brambor
mletá kurkuma
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Uspořádejte pro své přátele hot-dog party. Máme pro vás recepty na chilli cheese dogs a mrkvové veganské hotdogy, se kterými zabodujete u každého.

TIP 2: Co by to bylo za grilovačku, bez osvěžujícího drinku. Namíchejte si grapefruit salty dog a vyzkoušejte kombinaci vodky, grapefruitu a limetové šťávy.

Postup přípravy

1

Žebra očistěte a vložte do hrnce. Přidejte rozpůlenou cibuli, nové koření, bobkové listy, osolte a vařte do měkka zhruba 30 minut.

2

Mezitím si připravte marinádu. V misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, nadrcený anýz, med a šťávu z limetky. Přidejte sůl a pepř a důkladně promíchejte.

3

Marinádou potřete uvařená žebra a nechte je 2 hodiny odležet. Pak je grilujte dozlatova zhruba 20 minut a během toho je potírejte zbylou marinádou.

4

Očištěné brambory nakrájejte na plátky a dejte do grilovacího tácku.

5

Brambory posypte sušeným oreganem, kurkumou, solí, pepřem a zakápněte olivovým olejem.

6

Brambory grilujte za občasného otáčení zhruba 30 minut.

Věděli jste, že...?
Tento recept na hovězí žebra se vám bude hodit nejen v létě při grilování, ale i přes zimu. Hovězí žebra si totiž můžete připravit i v troubě, jejich chuť bude stejně famózní jako z grilu. 

Chcete, aby měla žebra výraznější chuť? Naložte je ho marinády už den před grilováním.   

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3