Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a osolíme. Jakmile se zelenina zbaví přebytečné vody, otřeme ji papírovými ubrousky.
Papriky očistíme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na širší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Než se pustíme do grilování zeleniny, připravíme si dip. Začneme s česnekovým dipem. Stroužky česneku grilujeme dokud nebudou měkké a nezískají hnědozlatou barvu. Necháme je vychladnout a odloupneme slupku. Obsah rozmačkáme vidličkou a smícháme se zakysanou smetanou. Ochutíme solí a pepřem.
Jogurtový dip je na přípravu jednoduší a rychlejší. Bílý jogurt smícháme s majonézou a kečupem. Podle chuti přidáme worcestrovou omáčku, sladkou papriku a pepř.
Nakonec si připravíme rajčatový dip. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku zbavíme jadýrek a nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi osmažíme cibuli s papričkou a přidáme rajčatové pyré, lisovaný česnek, cukr, skořici a podle chuti osolíme i opepříme. Krátce povaříme. Omáčku pak ještě rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
V misce smícháme trochu olivového oleje s limetkovou šťávou. Ochutíme pepřem a solí. Během grilování potíráme zeleninu marinádou. Jakmile je zelenina hotová, podáváme ji společně s dipy.