Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Tento recept udělá radost vegetariánům. Nenapadá vás, co ještě připravit na grilu? Pak zkuste grilovanou zeleninovou mísu pro vegetariány se třemi druhy dipů.
Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a osolíme. Jakmile se zelenina zbaví přebytečné vody, otřeme ji papírovými ubrousky.
Papriky očistíme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na širší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Než se pustíme do grilování zeleniny, připravíme si dip. Začneme s česnekovým dipem. Stroužky česneku grilujeme dokud nebudou měkké a nezískají hnědozlatou barvu. Necháme je vychladnout a odloupneme slupku. Obsah rozmačkáme vidličkou a smícháme se zakysanou smetanou. Ochutíme solí a pepřem.
Jogurtový dip je na přípravu jednoduší a rychlejší. Bílý jogurt smícháme s majonézou a kečupem. Podle chuti přidáme worcestrovou omáčku, sladkou papriku a pepř.
Nakonec si připravíme rajčatový dip. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku zbavíme jadýrek a nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi osmažíme cibuli s papričkou a přidáme rajčatové pyré, lisovaný česnek, cukr, skořici a podle chuti osolíme i opepříme. Krátce povaříme. Omáčku pak ještě rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
V misce smícháme trochu olivového oleje s limetkovou šťávou. Ochutíme pepřem a solí. Během grilování potíráme zeleninu marinádou. Jakmile je zelenina hotová, podáváme ji společně s dipy.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.