Recepty Hlavní jídla S masem Grilované brambory plněné masovo-zeleninovou směsí

Ingredience

8 brambor (velkých)
olivový olej
200 g mletého hovězího masa
2 lžíce dijonské hořčice (nebo plnotučné hořčice)
1 čerstvá červená paprika
1 svazek jarní cibule
200 g tatarské omáčky
50 g kečupu
1 špetka drceného chilli
1 špetka mleté papriky
100 g čedaru (strouhaného)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Místo hovězího masa můžete použít krůtí. Ale také třeba pouze zeleninovou směs nebo tofu.

Postup přípravy

1

Brambory omyjte a vařte asi 10 minut v osolené vodě.

2

Brambory překrojte na půlku, částečně je vydlabejte.

3

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte mleté hovězí maso, osolte, opepřete, přidejte hořčici a orestujte.

4

Na pánev přidejte červenou papriku nakrájenou na kostičky a cibulku nakrájenou na kolečka. Vše promíchejte a orestujte.

5

Masovou směsí naplňte půlky brambor.

6

Brambory dopečte na grilu dozlatova a doměkka.

7

Připravte francouzský dresink: Smíchejte tatarskou omáčku, kečup, chilli a mletou papriku.

8

Hotové brambory posypte čedarem a podávejte je s francouzským dresinkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3