Grilované brambory v alobalu plněné směsí sýru a zeleniny

Ingredience

5 brambor
100 g ementálu
2 rajčata
1 hrst pažitky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Máte doma jablka a nevíte co s nimi? Pusťte se do přípravy jablečných lívanců s tvarohovo-skořicovým krémem, které jsou nadýchané jako obláček. 

TIP 2: Hlídat si dostatečný příjem zeleniny může být někdy pěkný oříšek. Se zeleninovo-sýrovou pomazánkou to bude hračka! 

Postup přípravy

1

Nejdříve uvařte brambory doměkka a po vychladnutí je podélně rozřízněte.

2

Z brambory vydlabejte vnitřek a smíchejte jej s nastrouhaným sýrem, na kostičky nakrájenými rajčaty a nadrobno nakrájenou pažitkou.

3

Brambory naplňte, zabalte do alobalu a grilujte, dokud se sýr nerozteče. Podávejte s čerstvě nasekanou pažitkou.

Věděli jste, že...?
Grilované brambory můžete naplnit například i mletým masem, nebo směsí žampionů, nivy a restované cibulky. Je to zkrátka vděčné jídlo, u jehož variant se představivosti meze nekladou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3