Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Brambory a kečup jsou dvojice, která si spolu velmi dobře rozumí. Vyzkoušejte domácí kečup à la Jamie Oliver a pozvedněte své grilování na vyšší úroveň.
TIP 2: Kdo říkal, že grilovat se dá jen maso nebo brambory? Připravte si grilované ovocné špízy, na kterých si pochutná celá rodina.
Brambory důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na několik plátků do ¾ hloubky. Dejte si pozor, ať je nepřekrojíte. Vznikne vám takový bramborový vějířek.
Olivový olej ochuťte solí, pepřem, sladkou paprikou a lisovaným česnekem. Směs promíchejte a brambory s ní důkladně potřete.
Ke směsi přidejte lisovaný česnek, sůl, pepř a naložte maso do marinády alespoň na dvě hodiny.
Nakonec brambory zabalte do alobalu a grilujte zhruba 35 minut. Hotové brambory ozdobte čerstvou řeřichou.
Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory nebo grilovanou zeleninu.
Věděli jste, že...?
Do přípravy brambor na grilu můžete zapojit i své nejmladší. Krájení jde totiž snadno i pomocí příborového nože a děti vám budou nejen pomáhat, ale zároveň rozvíjet jemnou motoriku.
Pokud se vám brambory při skladování rychle kazí, možná je máte na špatném místě. Brambory by měly být v prostoru, kde je teplota okolo 4 °C, vlhkost a téměř žádné světlo. Ideální jsou sklepní prostory nebo balkon.
Zachutnali vám brambory v alobalu? Zkuste si stejným způsobem připravit i grilovanou kukuřici.