Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Udělejte si domácí pita chleba.
V misce smícháme hovězí a vepřové maso. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso ochutíme lisovaným česnekem, na jemno nakrájenou majoránkou, uzenou paprikou, pepřem a solí.
K masu přidáme vajíčko a mouku. Směs pečlivě promícháme a vytvarujeme masového šišky.
Než se pustíme do grilování masa, uděláme si tzatziki. Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubo. Nastrouhanou okurku důkladně zbavíme vody.
Kopr nasekáme na jemno a smícháme s okurkou. Přidáme lisovaný česnek, olej, citronovou šťávou a jogurt. Podle chuti tzatziki osolíme a dáme chladit do ledničky.
Masové šišky napíchneme na grilovací špejle a grilujeme asi 10 minut. Během grilovaní maso potíráme olejem.
Hotové čevabčiči podáváme s tzatziky.