Recepty Hlavní jídla Grilované klobásky s domácím kečupem
Ingredience
200 ml vody
4 klobásky na grilování
Domácí kečup
1 lžíce soli
1 bobkový list
1 lžička mleté papriky
200 g cukru
1 cibule
4 kuličky nového koření
150 ml octu
2 kg rajčat
špetka skořice
8 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
1 feferonka
3 jablka
Postup přípravy
1
Na přípravu použijeme hodně zralá rajčata, která jsou nejsladší. Rajčata a jablka umyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
2
Rajčata i cibuli vložíme do hrnce. Přidáme cukr, ocet, mletou papriku, sůl, skořici a všechno další koření. Feferonku nakrájíme na drobno a dáme do hrnce.
3
Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
4
Vše vaříme asi 60 minut dokud není směs hustá. Uvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem a vše propasírujeme, aby byl kečup hladký. Kečup dáme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru a počkáme až kečup vychladne.
5
Klobásky grilujeme ze všech stran a podáváme s domácím kečupem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept