Recepty Hlavní jídla S masem Grilované kuřecí paličky v pivní marinádě se zelným salátem

Ingredience

8 kuřecích paliček
½ l světlého piva
10 lžic kečupu
5 lžic sójové omáčky
5 lžic medu
1 stroužek česneku
200 g jasmínové rýže
1 hlávka bílého zelí (malá)
1 svazek kopru
5 lžic olivového oleje (nebo řepového oleje)
1 citron (jen šťáva)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Jako příloha se hodí i chléb.

Postup přípravy

1

V misce smíchejte pivo s kečupem. Přidejte sójovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Našlehejte.

2

Kuřecí paličky osolte a nalijte na ně marinádu. Nechte je alespoň 2 hodiny odležet v lednici.

3

Paličky grilujte na středně rozpáleném grilu dozlatova.

4

Mezitím dejte do hrnce jasmínovou rýži. Zalijte ji vodou asi centimetr nad okraj a osolte. Vařte, dokud se voda nevyvaří, bude to trvat kolem 15 až 20 minut.

5

Zelí nakrouhejte nebo nakrájejte nadrobno. Osolte ho a paličkou na maso nebo alespoň pěstí pomačkejte, aby lehce změklo a pustilo vodu.

6

Přidejte nasekaný kopr, olej a citronovou šťávu nebo ocet. Dochuťte pepřem a promíchejte.

7

Před podáváním můžete salát vychladit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3