Recepty Hlavní jídla Ryby Grilované makrely s bylinkami

Ingredience

4 menší makrely

4 snítky rozmarýnu

4 snítky tymiánu

1 citron

4 stroužky česneku

10 lžic olivového oleje

mořská sůl

červený pepř

Popis

TIP 1: Jako přílohu doporučujeme zvolit grilované brambory připravené v alobalu.
TIP 2: Místo alobalu můžete použít speciální rošt na ryby.

Postup přípravy

1

Makrely očistíme a osolíme je mořskou solí. Větvičky rozmarýnu i tymiánu otrháme a nakrájíme na jemno. Část si odložíme stranou.

2

V misce smícháme olivový olej a nasekané čerstvé bylinky. Přidáme lisovaný česnek, šťávu z jednoho citronu a čerstvý červený pepř. Marinádu zamícháme.

3

Vnitřek ryby potřeme ochuceným olejem a naplníme bylinkami. Ryby grilujeme nejlépe na vrstvě alobalu a během grilování je potíráme ochuceným olejem. Grilujeme 10 minut z každé strany.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4