Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Ocet nevynechávejte, díky němu bude těsto lépe kynout.
TIP 2: Zbylé bezlepkové bagety si uložte do mrazáku, vydrží i několik týdnů.
TIP 3: Při tvarování masových karbanátků si navlhčete ruce, bude se vám s masem mnohem lépe pracovat.
Začneme s přípravou baget, které vyžadují více času na kynutí. Do misky nalijeme ⅓ vlažné vody (100 ml) a rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a důkladně zamícháme. Kvásek odložíme na teplé místo na 15 minut.
Zbytek vlažné vody (200 ml) smícháme s octem a solí. Sůl se musí rozpustit.
Mouku prosejeme a smícháme ji s octovou vodou, vzešlým kváskem a vajíčkem. Vypracujeme hladké těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na hodinu na teplé místo kynout.
Než nám těsto vykyne, máme dostatek času na přípravu karbanátků. V misce smícháme strouhanku, mleté hovězí a vepřové maso.
Chilli papričky rozřízneme a vyndáme z nich zrníčka. Papričky nakrájíme na drobno a smícháme je s masem. Do směsi rozklepneme vajíčko a ochutíme ji majoránkou, solí, pepřem a lisovaným česnekem.
Z takto připravené masové směsi vytvarujeme šišky a zapíchneme do nich špejle na gril, aby se nám s nimi při grilování lépe manipulovalo. Karbanátky necháme uležet.
Z hotového vykynutého těsta vytvarujeme bagety. Připravíme si plech, na který uložíme bagety a necháme je ještě dalších 15 minut kynout.
Předehřejeme si troubu na 190 °C. Bagety potřeme vlažnou vodou a dáme je péct. Pečeme je asi 40 minut a během pečení bagety potíráme vlažnou vodou.
Hotové bagety necháme vychladnout a připravíme si k nim karbanátky. Nejlépe se vám s nimi bude manipulovat, pokud je napícháte před grilováním na špejli. Karbanátky grilujeme asi 10 minut ze všech stran minut a během grilování je potíráme olejem.