Recepty Hlavní jídla S masem Grilované medové kuřecí paličky

Ingredience

12 kuřecích paliček
2 lžíce medu
100 ml olivového oleje
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička mleté papriky
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Připravte si k paličkám domácí coleslaw, který zjemní pálivou chuť masa. Jeho příprava je snadná a zabere vám jen pár minut.

TIP 2: Co by to bylo za grilovačku bez pořádně svěžího drinku. Namíchejte si sekt s ginem a pomerančem, který chutná jako léto. 

Postup přípravy

1

Kuřecí paličky omyjte a osušte.

2

V misce smíchejte med, olivový olej, worcestrovou i sójovou omáčku, mletou papriku, utřený česnek a kousky chilli papriček.

3

Maso naložte alespoň na hodinu do marinády.

4

Paličky ogrilujte dozlatova ze všech stran (trvá to zhruba 20 minut). Maso musí být důkladně propečené.

Věděli jste, že...?
Nepatříte mezi milovníky pálivého jídla? Vyzkoušejte kuřecí paličky na medu. Stačí z receptu vynechat chilli papričku a výsledná chuť grilovaných kuřecích paliček bude sladká a jemná.

Marinádu z medu a chilli můžete vyzkoušet i na jiné druhy masa. Vhodná je například vepřová kotleta nebo kuřecí prsíčko.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3