Recepty Hlavní jídla Grilované párky s romesco omáčkou a batátovými hranolky

Ingredience

400 g klobásy (Tesco Plant Chef Rostlinný výrobek uzený kouřem z bukového dřeva)
2 lžičky plnotučné hořčice
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky javorového sirupu
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 špetka mleté papriky uzené
Omáčka:
1 čerstvá červená paprika (velká)
4 rajčata
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
50 g mandlí (pražených bez slupky)
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté papriky uzené
1 špetka chilly vloček
½ lžičky soli
1 lžíce vinného octa
3 lžíce čerstvé petrželové natě (nasekané)
Batátové hranolky:
4 sladké brambory (menší)
2 lžíce olivového oleje
1 lžička hnědého cukru
1 lžička drceného chilli
½ lžičky sušeného česneku

Postup přípravy

1

Připravíme si romesco omáčku. Na rozpáleném grilu grilujeme rajčata a papriku zbavenou jadérek dohromady 5–9 minut, dokud povrch zeleniny nezčerná. Přesuneme ji do misky, zakryjeme potravinovou fólií a necháme trochu vychladnout. Následně rajčata i papriku oloupeme. Dáme je do mixéru, přidáme olivový olej, mandle, prolisovaný česnek, mletý kmín, uzenou papriku, chilli vločky, sůl, vinný ocet a petrželovou nať. Rozmixujeme dohladka a odložíme stranou.

2

Mezitím si připravíme batáty. Pořádně je umyjeme, osušíme a podélně přeřízneme na půlku a každou polovinu ještě na 4–6 kousků. Dáme je do misky, přidáme olivový olej, cukr, chilli koření a sušený česnek. Pořádně promícháme. Rozložíme na gril a grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Dáme stranou.

3

V malé misce smícháme hořčici, sójovou omáčku, javorový sirup, sůl, mletý pepř a mletou uzenou papriku.

4

Párky za občasného otáčení grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 15 minut. Následně je potřeme směsí a grilujeme ještě 5 minut.

5

Párky podáváme s romesco omáčkou, batátovými hranolky a například i s lehkým zeleninovým salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3