Ingredience

1 sele

3 l oleje

3,5 l voda

1 lžíce pepř

1 lžíce mletého kmína

1 lžička sladké papriky

1 lžička pálivé papriky

1 lžíce soli

1 sklenička medu

1/2 l piva

6 stroužků česneku

4 lžíce grilovacího koření

4 lžíce hovězího vývaru

1 lžíce sojováé omáčky

l lžíce vegety

Postup přípravy

1

Sele napícháme injekcemi s náplní oleje a grilovacího koření. Na 2 l vody dáme 1 lžíce pepře, 1 lžíci mletého kmínu, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku červené pálivé papriky, 1 vrchovatou lžíci soli (na 1 kg masa cca 2 g soli) a domácí med.

2

4-5 dnů předem, před samotným grilováním naložíme do láku a uložíme do chladného místa, nejlépe studeného sklepa, či speciální chladící komory

3

Maso grilujeme na mírném ohni 10-15 hodin. Potíráme nálevem na 2 l oleje 1,5 l vody, 1,5 l piva, 4-6 ks stroužků česneku, 4 polévkové lžíce grilovacího koření, 4 polévkové lžíce hovězího vývaru (v prášku), 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce vegety. Grilované sele potíráme větvičkami jalovce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4