Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Zvolte k lososu lehkou přílohu. Doporučujeme vařené brambory a chřest.
Filety lososa důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky, které se nám budou snadno napichovat na špejli.
V misce smícháme olej, citronovou šťávu, bazalku a mořskou sůl. Podle chuti ještě dochutíme. Do připravené marinády uložíme kousky lososa a necháme je asi 30 minut odležet.
Připravíme si zeleninu, rajčátka opláchneme a osušíme. Papriku očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Na špejli napichujeme střídavě kousky lososa a zeleniny.
Špízy otřeme od přebytečné marinády. Dáme je na gril a grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Během grilování špízy potíráme marinádou.